Активности за расчистување на речното корито на реката Коселска

Екипи на јавните претпријатија „Охридски комуналец“ и „Водовод“ работат на расчистување на речното корито на реката „Коселска“. Активностите се одвиваат по налог на Општина Охрид.Проблемот со затрупувањето на речното корито настанува поради одлагање шут и зелен отпад покрај речното корито, каде се создадени депонии на повеќе локации.

Прочитај повеќе

Реконструирани тоалетите во подрачниот објект на ООУ "Кочо Рацин" во Долно Лакочереј

Завршија работните активности за реконструкција на тоалетите во подрачниот училишен објект на ООУ „Кочо Рацин“ во село Долно Лакочереј.Извршена е нивелација на подовите во тоалетите, поставени се нови подни плочки и извршена е демонтажа и монтажа на санитраните елементи.Активностите се реализирани со средства од буџетот на Општина Охрид во ра

Прочитај повеќе

Малите охридски генијалци на интернационален Бреинобреин натпревар во Дубаи

Шест деца кои ја следат Бреинобреин програмата во Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид, ќе учествуваат на 8-от интернационален Бреинобреин натпревар кој ќе се одржи на 26.11.2022 во Дубаи, Обединети Арапски Емирати. Предводени од тренерите на БОБ центарот од Охрид и своите родители, децата денес заминуваат за Дубаи. Учеството

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива