Ѓурѓовден – празник на природата и животот

Денес се празнува природата, вегетацијата, животот воопшто Ѓурѓовден е најголемиот христијански празник од пролетниот циклус којшто е непроменлив и секогаш се празнува на 6 мај.. Овој празник го празнува не само христијанското, туку и целото население воопшто. Има голема традиција во словенските земји, меѓу кои и во Македонија, што значи де

Прочитај повеќе

Крводарителска акција "Биди човечен"

Во рамки на одбележување на Неделата на Црвениот крст под мотото „БИДИ ЧОВЕЧЕН“, Црвен крст Охрид во соработка со Службата за трансфузиона медицина-Охрид, на 10.05.2022 г. (вторник) од 10-14 ч. на Факултетот за туризам и угостителство, ќе организира крводарителска акција на која својата хуманост, дарувајќи крв можат да ја искажат студентите, наста

Прочитај повеќе

Започна кампањата "Мојот данок, за мојата општина"

Општина Охрид како партнер-општина на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите се приклучува кон кампањата „Мојот данок, за мојата општина!“Едукативната кампања „Мојот данок, за мојата општина!“има за цел да ја информира јавноста дека плаќањето данок на имот е должност на секој граѓанин-даночен обврзник, но

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива