Ова е првото вино кое се произведува, се продава и се дегустира во целосен мрак

Во белградскиот ресторан Le Mago беше претставено виното Untouched by Light, уникатно пенливо вино чие име буквално го опишува процесот на производство, пакување и дегустација. Имено, словенечката винарница Radgonske gorice, која е креатор на ова вино, одлучи да оди буквално на „темната страна“ мотивирана од научниците истражувања кои покажале де

Прочитај повеќе

До крајот на јануари се замрзнуваат цените на основните прехранбени производи

На предлог на Министерството за економија, Владата на денешната седница донесе одлука до крајот на јануари 2022 година да се замрзнат цените на основните прехранбени производи како од 1 декември 2021 година во трговијата на големо и трговијата на мало.Ова го објави министерот за економија Крешник Бектеши на Фејсбук, соопштувајќи дека се замрзнува

Прочитај повеќе

Одделот за зајмување книги во НУ Библиотека се сели во делот на некогашно „Охридско лето“

Од вторник 7 декември, во пресрет на големиот празник посветен на Свети Климент Охридски – Патронот на Охрид , НУ Библиотека „Григор Прличев“ и официјално ќе го отвори адаптираното крило во кое претходно функционираше дирекцијата на фестивалот „Охридско лето“. Во тој простор во иднина ќе функционира пултот за издавање за деца и возрасни, со истот

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива