Airbus го претстави своето летачкo такси кое ќе полета во 2023 година

Превозот со такси во иднина ќе биде сосема поинаков од сега. Дел од технолошките и автомобилските компании сметаат дека и понатаму ќе се возиме во автомобили, но во нив нема да има возач и со нив ќе управуваат компјутери. Дека таквиот такси превоз не е далеку од реалноста видовме со Waymo, компанијата на Google, чии автономни такси веќе некое време

Прочитај повеќе

Претседателот на шаховската федерација на Европа Зураб Азмаипарашвили го посети ПСУ " Јахја Кемал " – Струга

Претседателот на шаховската федерација на Европа, Зураб Азмаипарашвили, заедно со претседателката на шаховската федерација на Македонија, Александра Гакидова, го посетија ПСУ "Јахја Кемал" во Струга. Bo ПСУ " Јахја Кемал " шахот е задолжителен предмет за учениците од 1 до 3 одделение, и изборен предмет за учениците од 4 до 6 одделение.Гостино

Прочитај повеќе

Љубица Чифлигароска, писател и поет: Денес се збогувам со катедрата и учениците, а ќе пишувам дури имам инспирација

Деновиве од печат се појави романот „Љубовта е ѕвезден сјај“ од Љубица Петреска – Чифлигароска, а во издание на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид. Ковид пандемијата ги ограничи сите наши движења , па и настаните од културата се проретчија или се одржуваат со далеку помал број посетители и строги протоколи. Наместо промоција во живо во нашат

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива