Благодарница за градоначалникот Георгиески од здружението за лица со посебни потреби "Зраци"

Претставници на Здружението за лица со посебни потреби „ Зраци“ , денеска на градоначалникот Константин Георгиески му врачија специјална благодарница за комплетното финансирање на работата на дневниот центар на здружението со издвојување на 720.000 денари буџетски средства на општина Охрид. На средбата беше речено дека со финансиската поддршка од

Прочитај повеќе

Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид

Оваа среда ви претставуваме уште седум нови книги кои уште од денеска можете да ги зајмите на пултот за зајмување. Претставувањето го започнуваме со три наслови од странски автори. „Убиството на командантот“ од Харуки Маруками во издание на Три, „Претходната ноќ“ од Венди Вокер – Арс Студио и „Сула“ од Тони Морисон во издание на Артконект.За

Прочитај повеќе

Јапонија забрани најголемата нуклеарна централа во земјата да продолжи со работа

Јапонскиот нуклеарен регулатор одлучи да ја забрани работата на најголемата нуклеарна централа во земјата, поради сериозни безбедносни проблеми, објави Кјодо.На компанијата „Токио Електрик Пауер – ТЕПКО“ (Tokyo Electric Power – TEPCO) и е забрането да снабдува и напојува гориво во реакторите во АЕЦ „Кашивазаки-Карива“ во префектурата Ниигата.ТЕП

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива