Во последните 24 часа 23 нови случаи на Ковид-19 во Охрид!

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2140 тестирања, а регистрирани се 408 нови случаи на ковид-19 во: -Скопје 227-Куманово 12-Штип 15-Прилеп 4-Тетово 34-Струга 5-Велес 15-Битола 10-Охрид 23-Кавадарци 4-Гостивар 2-Струмица 18-Крива Паланка 6-Радовиш 7-Кочани 4 -Демир Хисар 4-Пехчево 2-Беров

Прочитај повеќе

Во вторник и среда ќе се врши превентивна дератизација

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести (Сл.Весник на РМ 66/2004, 139/2008, 99/2009, 149/2014, 150/2015 и 37/2016 ), а врз основа на Одлука на Советот на општина Охрид, на 20.10. и на 21.10.2020 година (вторник и среда) ќе се спроведе превентивна систематска дератизација на територијата на општина Охрид како општа противепиде

Прочитај повеќе

Дружењето го намалува ризикот од депресија!

Истражувачите од американската Massachusetts General Hospital (MGH), во својата нова студија идентификуваат и издвојуваат сет на варијабилни ризик-фактори за развој на депресија (од стотици утврдени постоечки), односно фактори кои придонесуваат за развој на депресија, а на кои можеме некако да влијаеме. Ова е многу важно во однос на превенцијата о

Прочитај повеќе