Пилешко месо одгледано во лабораторија на пат да добие дозвола за употреба во Америка

Пилешко месо одгледано во лабораторија наскоро ќе почне да се продава во продавниците во САД откако Агенцијата за храна и лекови го даде првото зелено светло кон целосно одобрение. Компанијата која го произведе месото, Upside Foods, е на патот да стане првата компанија која ќе го помине тој регулаторен процес.Компанијата од Калифорнија одгледува

Прочитај повеќе

Променета старата столарија во објектот на детската градинка "Лихнида"

Во изминатиот период во објектот „Лихнида“ на ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ се работеше на промена на надворешната столарија. Старата и дотраена столарија се замена со нови енергетски ефикасни ПВЦ-прозорци.Со овој зафат значително се подобруваат условите за престој на децата.Вредноста на оваа инвестиција изнесува 451 704 денари, а средствата се обезбе

Прочитај повеќе

Променета старата столарија во објектот на детската градинка "Лихнида"

Во изминатиот период во објектот „Лихнида“ на ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ се работеше на промена на надворешната столарија. Старата и дотраена столарија се замена со нови енергетски ефикасни ПВЦ-прозорци.Со овој зафат значително се подобруваат условите за престој на децата.Вредноста на оваа инвестиција изнесува 451 704 денари, а средствата се обезбе

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива