Денес во охридската библиотека изложба на слики и фотографии и одбележување на Светскиот ден на мирот

Денес во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде отворена изложба на цртежи во арапска техника од Верче Андонова и изложба на фотографии под наслов „Мојот црно – бел свет“ од Невенка Митева. .-Проектот е дел од Годишната програма на НУ У Библиотека „Гоце Делчев“ од Штип а поддржан од Министерството за култура, вели Соња Манева

Прочитај повеќе

ОГЛАС: Пицерија Немо вработува!

Пицерија Немо вработува келнер на неопределено работно време! Заинтересираните кандидати за работа може да се јават на 071 231 061, или да се обратат директно во објектот на пицеријата на улица "Цар Самоил" број 3.

Прочитај повеќе

Општина Охрид со бројни активности за подобрување на положбата на младите

Градоначалникот Кирил Пецаков во својот кабинет оствари работна средба со Претседателката на Клубот за младински прашања и политики при Собранието на Република Македонија, пратеничката Моника Зајкова и со претставници од Институтот за добро управување и евроатлански перспективи (ИДУЕП).

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива