Летен саем на книгата во НУ Библиотека "Григор Прличев"

Од 11 до 22 јули секој работен ден од понеделник до петок од 9 наутро до 12.00 напладне, посетете го летниот саем на книгата во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид .Книги од едицијата 130 тома Македонска книжевност за само 157 денари по примерок.Збогатете ја Вашата библиотека, купете книга за подарок – читајте на плажа!Посочете им ја на

Прочитај повеќе

Свети Наум Охридски - Чудотворец

Преподобниот Наум Охридски – Чудотворец има два празника, едниот е во зимскиопт период и се празнува на 5 јануари/23 декември, а другиот во летниот период на 3 јули/20 јуни. Поради тоа што во зимскиот период одењето на манастир било отежнато поради временските услови, а и поради тоа што празникот е непосредно пред големиот празник Рождество Хрис

Прочитај повеќе

Изложба на фотографии "Блиски средби - Охрид 2022"

Синоќа во НУЦК “Григор Прличев“, беше отворена изложбата на фотографии “Блиски средби – Охрид 2022“, на фото клубот Лесковац, од Србија. На изложбата се поставени 40 фотографии од автори од просторите на екс Југославија. Овие уметнички дела се создадени во период од 11 години, колку што трае Самитот на фотографии, кој традиционално се одржува секој

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива