Вредна донација на Јапонската Амбасада за охридската Општа Болница

во Општина Охрид беше потпишан договор за имплементација на проект од Грант програмата за мали проекти за човекова безбедност (GGP), преку кој Амбасадата на Јапонија доделува вредна донација на охридската Општа Болница.Вредноста на проектот е 60.000 евра, а средствата ќе бидат наменети за набавка на нов подвижен рентген апарат, со кој значителн

Прочитај повеќе

ИЗЛЕЗЕ ОД ПЕЧАТ СТРИП АЛБУМОТ „БЕСТРАШНИОТ“ ОД АВТОРОТ ДАРКО БОГДАНОВ

На македонската стрип сцена се појави уште едно ново издание – стрип албумот „Бестрашниот“ на докажаниот и еден од најактивните стрип автори во државата Дарко Богданов.Станува збор за детски стрип кој е создаден уште во далечната 2008 година, и кој првенствено требаше да излезе во издание на тогашниот бугарски издавач „ИЕКК Комикс“, но поради сп

Прочитај повеќе

Избрани најдобрите поетски творби во чест на Свети Климент Охридски - Патронот на Охрид

Избрани се најдобрите поетски творби на Конкурсoт за најдобра поетска творба што го распишува градоначалникот на општина Охрид по повод Св. Климент Охридски –Патронот на Охрид, за стимулирање на творештвото на учениците од прво одделение до четврта година од средните училишта.Oд вкупно 72 пристигнати поетски творби посветени на животот и делото

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива