Утринава беа измиени улиците во Стариот дел на градот

Со цел да се подигне нивото на јавна чистота, екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ рано утринава спроведоа активности за миење на улиците во Стариот дел на градот.Заради специфичноста на теренот, тешката пристапност и тесните улици, чистењето било извршено со мала цистерна.Како дел од програмата за одржување на јавна чистота, ЈП „Охридски Комунал

Прочитај повеќе

Нова водоводна линија на улица "Ѓорче Петров"

Екипи на ЈП „Водовод“ започнаа активности за реконструкција на старата и поставување на нова водоводна линија на улицата „Ѓорче Петров”.Со цел да се обезбеди навремено и квалитетно водоснабдување на жителите, се поставува комбиниран цевковод од полиетиленски материјал, со профили: Ф 110 мм во должина од 330 метри; Ф 90 мм во должина од 80 метри и

Прочитај повеќе

Изложба на слики од Мајкл Клос во охридската Библиотека

Утре, во 12 часот во „Прличевата одаја“ на НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде отворена самостојната изложба на канадскиот уметник со македонски корени Мајкл Клос под наслов: „Сликарството на патот на хуманоста“.Клос е роден во Торонто. Дипломирал на Ontario College of Art една од најстарите институции за сликарство во Канада, Ryerson Polytec

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива