Препорачано

Фото на насловна - старата автобуска станица во `70-те и `80-те години на минатиот век

Деновиве нашата насловна страна ќе ја краси уште едно убаво потсетување на дел од минатото на Охрид. Погледнете како изгледаше старата градска автобуска станица во `70-те и `80-те години на минатиот век.

Прочитај повеќе

Промоција на збирката раскази „Приказни од кујната“ од Марина Шикова Димовска

Во сабота, 24 септември, од 18:00 часот во кафе и бар „Шила“ во Охрид ќе биде промовирана првата збирка раскази на Mарина Шикова Димовска ‒ „Приказни од кујната“, издание на ПНВ Публикации од Скопје. Книгата низ разговор со авторката ќе ја претстави Јулијана Величковска, која за збирката ќе рече: „Куса исповедна проза, необични дневнички записи шт

Прочитај повеќе

Фекална канализација на улица "Живко Чинго"

Екипи на ЈП „Нискоградба“ денес работеа на изведба на фекална канализација на улица „Живко Чинго“. Должината на линијата изнесува 400 метри.Вредноста на проектот е 1 578 000 денари, а средствата се обезбедени од буџетот на Општина Охри

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива