Препорачано

Фото на насловна - охридското кафе "Милена" 1988 година

После извесен период, повторно ги будиме спомените од убавото минато на Охрид. Деновиве на нашата насловна страна ќе биде фотографија која датира од 1988 година, а на неа е прикажано култното кафе "Милена" кое нема охриѓанец кој не слушнал или не се сеќава на него. Фотографијата за јавноста ја сподели Ѓоко Зороски.

Прочитај повеќе

Нови правила од февруари – ЕУ објави препораки за патување

Според усвоените нови препораки на Советот на ЕУ, кои не се обврзувачки и им ја оставаат на земјите-членки одлуката за нивната примена, вакцинација, тестирање или статус на закрепнување од ковид-19, како што е потврдено со важечкиот дигитален сертификат на ЕУ за ковид-19 , треба да бидат клучни детерминанти за патување .Затоа, се препорачува да с

Прочитај повеќе

Вселената е преполна со црни дупки – има можеби 40 милијарди

Во вселената постојат можеби дури 40 милијарди црни дупки. Овој нов податок го открија европски научници во својата најнова студија, а тоа е само уште еден доказ дека вселената е незамисливо голема.Тие црни дупки можеби се само 1% од познатата материја во вселената, а тоа вклучува се што се состои од атоми, но ги исклучува честичките како електро

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива