Нова опрема за подобрување на услугите на јавните претпријатија "Охридски комуналец" и "Нискоградба"

Како дел од регионалниот проект „Јакнење на капацитетите на ЈКП преку набавка на опрема“ кој Општина Охрид го реализира во партнерство со Центарот за развој на Југозападниот плански регион, денеска беше промовирана нова опрема која е наменета за подобрување на услугите на јавните претпријатија ЈП „Охридски комуналец“ и ЈП „Нискоградба“.Станува

Прочитај повеќе

Денеска премиера на краткиот филм "Да почнеме од нас"

"Да почнеме од нас" е краток филм во режија, монтажа и сценарио на Претседателот на ученичкиот парламент на ООУ "Григор Прличев", генијалниот ИВО ГЕОРГИЕСКИ, а со главни улоги на ученици од ова училиште. Филмот е снимен под менторство на наставничката Славица Јолакоска Таштаноска, својата премиера ќе ја доживее денес во 13:30 часот во Младински ц

Прочитај повеќе

Започнува 24 издание на "Распеано рибарче"

Два дена големата сцена на Центарот за култура „Григор Прличев“ во Охрид утре и задутре ( понеделник и вторник ) е резервирана за децата. Започнува 24 издание на Детскиот музички фестивал „Распеано рибарче 2023“.Ќе бидат изведени вкупно 20 нови детски песни од деца од Охрид и автори на текстови, музика и аранжман од нашиот град.ribarce 2023Г

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива