Франција инвестира 2 милијарди евра за промоција на возењето велосипед

Владата на Франција планира во текот на наредните години да инвестира огромни финансиски средства во промоција на велосипедизмот. Иако велосипедизмот е многу популарен во оваа европска држава, целта на властите е да воведат дополнителни мерки за што повеќе луѓе да го користат ова превозно средство.Француската влада планира да инвестира приближно

Прочитај повеќе

Франција инвестира 2 милијарди евра за промоција на возењето велосипед

Владата на Франција планира во текот на наредните години да инвестира огромни финансиски средства во промоција на велосипедизмот. Иако велосипедизмот е многу популарен во оваа европска држава, целта на властите е да воведат дополнителни мерки за што повеќе луѓе да го користат ова превозно средство.Француската влада планира да инвестира приближно

Прочитај повеќе

Нова опрема за подобрување на услугите на јавните претпријатија "Охридски комуналец" и "Нискоградба"

Како дел од регионалниот проект „Јакнење на капацитетите на ЈКП преку набавка на опрема“ кој Општина Охрид го реализира во партнерство со Центарот за развој на Југозападниот плански регион, денеска беше промовирана нова опрема која е наменета за подобрување на услугите на јавните претпријатија ЈП „Охридски комуналец“ и ЈП „Нискоградба“.Станува

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива