Завршија спортските училишни игри

Со финалните натпревари во мал фудбал помеѓу учениците од општинските основни и средни училишта, денеска во спортскиот центар „Тодор Александров“ во Велгошти завршија овогодинешните Училишни спортски игри, кои ги организираше Сојузот за училишен спорт.Во конкуренцијата помеѓу средните училишта на натпреварите во мал фудбал, најдобри беа ученици

Прочитај повеќе

Цветни балкони - цветен Охрид

Општина Охрид традиционално и годинава во рамки на одбележувањето на 5 – ти Јуни – Светскиот ден на животната средина, ќе го реализира проектот „ Цветни балкони – Цветен Охрид “.Во рамките на овој проект ќе бидат поделени 400 жардиниери со саксиско цвеќе на жителите кои живеат на следните улици:улица: “АСНОМ“,улица: “Јане Сандански“,улица: „Н

Прочитај повеќе

Дури 10% од светската популација си легнуваат гладни секоја вечер

Дури 828 милиони луѓе во светот или 10% од светската популација одат на спиење гладни, што е 46 милиони повеќе отколку претходната година, покажуваат податоците на Организацијата на Обединетите нации за храна и земјоделство.Од тие што се погодени од гладот 2/3 се жени, а 80% живеат во подрачја склони на климатски промени. После децении постојано

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива