Дезинсекцијата против возрасни комарци се одложува за 20 јуни

Поради неповолни временски услови (ветар, дожд) дезинсекцијата против возрасни комарци која требаше да се спроведе на 12.06.2023 беше прекината и истата се одложува за 20.06.2023 год.Се известуваат граѓаните кои одгледуваат пчели на подрачјето на општина Охрид дека на ден 20.06.2023 год. (вторник), екипата на Приматекс ќе спроведат теристичк

Прочитај повеќе

Летно работно време на НУ Библиотека „Григор Прличев„ Охрид

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од денес, понеделник 12 јуни, до 4 септември ќе работи во една смена од 08:30 до 16:30 часот.Одделот за зајмување книги од понеделник до петок ќе биде отворен во терминот од 08:30 до 16.00 ч.Како и досега и летово читателите слободно ќе можат да влезат и да одбираат книги од полиците и да побараат помош о

Прочитај повеќе

Омаж за Ванчо Николески по повод 111 години од неговото раѓање

Утре – петок, 9 јуни во пресрет на 111 годишнината од раѓањето на големиот македонски писател Ванчо Николески (1912-1980), романсиер, раскажувач и поет во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе се одржи Омаж посветен на неговиот живот и творечки пат.Ванчо Николески е роден на 10 јуни 1912 година во с. Црвена Вода, Дебрца, Охридско. По завршувањето н

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива