В недела промоција на четиријазичната стихозбирка „Македонски погледи„

Во недела 9 јули од 11 часот во НУ „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде промовирана четиријазичната стихозбирка „Македонски погледи / Sguardi macedoni / Miradas macedonias / Macedonian glances“ од авторите Ернесто Ередеро дел Кампо и Марио Де Роза во издание на „ПНВ Публикации“, Скопје.„Македонски погледи“ претставува поетско патување на двајца дип

Прочитај повеќе

Конкурс за најдобар расказ

По повод традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“, Општина Охрид го распишува годинешниот: КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗ Услови за учество на Конкурсот:Право на учество на Конкурсот со свој расказ има секој полнолетен граѓанин на Република Македонија;Трудовите треба да се достават во печатена форма во три примероци, под

Прочитај повеќе

Започнаа 35. Републички спортски игри на лица со телесен инвалидитет

Денеска во СРЦ „Билјанини извори“ започнаа 35. Републички спортски игри на лица со телесен инвалидитет. Учесниците и организаторите во име на Општина Охрид ги поздрави советникот Наум Јамандиев и им посака успешно натпреварување.На спортските игри учествуваат 110 спортисти во атлетика, пинг понг и стрелаштво. Овие спортски игри се и со меѓународн

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива