Препорачано

Фото на насловна - охридскиот плоштад во блиското минато

После подолг период повторно ја освежуваме нашата насловна страна со фотографија од минатото на нашиот град. Изборот овој пат го направивме од фејсбук групата "Охрид кој веќе го нема", со фотографија која за јавноста ја објави нашиот сограѓанин Милчо Георгиески, а е од поблиското минато на Охрид. Погледнете како изгледаше охридскиот плоштад во

Прочитај повеќе

Хуманитарен кошаркарски турнир во организација на Клубот на млади при Црвен Крст - Охрид

Клубот на млади при Црвен Крст - Охрид во рамките на активностите на ПХВ проектот на 27 април, сабота од 15ч организизира Хуманитарен кошаркарски турнир во спортската сала Билјанини извори. На турнирот ќе учествуваат екипи од основните и средните училишта од Охрид. Инаку оваа група млади хуманитарци преку овој проект со собраните средства, имаат

Прочитај повеќе

Распишан конкурсот за најдобра необјавена песна за деца „Тоде“

Здружението за поттикнување на развојот на книжевноста и други уметности, „Креативна верига“ –Охрид, го распиша конкурсот за наградата „Тоде“ за најдобра песна за деца. Право на учество на конкурсот имаат сите домашни автори кои заклучно со 21.2.2024 ќе испратат своја необјавена песна на електронската пошта nagradatode@gmail.com . Изборот на трит

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива