Промоција на збирката раскази „Приказни од кујната“ од Марина Шикова Димовска

Во сабота, 24 септември, од 18:00 часот во кафе и бар „Шила“ во Охрид ќе биде промовирана првата збирка раскази на Mарина Шикова Димовска ‒ „Приказни од кујната“, издание на ПНВ Публикации од Скопје. Книгата низ разговор со авторката ќе ја претстави Јулијана Величковска, која за збирката ќе рече: „Куса исповедна проза, необични дневнички записи шт

Прочитај повеќе

Денес во охридската библиотека изложба на слики и фотографии и одбележување на Светскиот ден на мирот

Денес во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде отворена изложба на цртежи во арапска техника од Верче Андонова и изложба на фотографии под наслов „Мојот црно – бел свет“ од Невенка Митева. .-Проектот е дел од Годишната програма на НУ У Библиотека „Гоце Делчев“ од Штип а поддржан од Министерството за култура, вели Соња Манева

Прочитај повеќе

Извонреден концерт на Trio Dolce во "Света Софија"

На 10. септември во "Св.Софија" во чест на јубилејот на Митрополит Дебарско-кичевски Г-дин Тимотеј, се одржа целовечерен концерт на "TRIO DOLCE", на кој гостуваше Отец/псалт Андреј Ристов Иваноски.Trio Dolce е состав од три извонредни дами - Светлана Богданоска- Ристоски на флејта, Андријана Дукоска на виолончело и Марија Шамоска- Буџаковски

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива