Извонредна изведба на претставата "Секс, лаги и љубомора" на Народниот театар - Охрид

Народниот театар Охрид вчеравечер ја отвори драмската програма на фестивалот „Охридско лето“ со премиерата „Секс, лаги и љубомора“ од Марк Камолети, во режија на Коле Ангеловски.Професионалните актери Стрезо Стаматовски, Никола Тодороски, Адријана Билаловиќ –Тодороска, Елизабета Стефановска,Билјана Билаловиќ – Вељаноска и Марија Новак покажаа из

Прочитај повеќе

Нови наслови од издавачот „Книгохоличари“ во НУ Библиотека "Григор Прличев"

Од денеска во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид можете да ги побарате следните пет нови наслови од издавачот „Книгохоличари“: „Од сирак до ѕвезда“ од Мерлин Монро, „Првата жена фараон“ од Полин Геџ, „Француската куртизана“ од А. Г. Морган, „Љубовно писмо до виски“ од Кенди Стајнор и „Мајски рози“ од Дот Хачинсон. Зачленувањето во Библиотека

Прочитај повеќе

Конкурс за најдобар расказ по повод манифестацијата "Вечер на Живко Чинго"

По повод традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“, Општина Охрид го распишува годинешниот:КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗУслови за учество на Конкурсот:Право на учество на Конкурсот со свој расказ има секој полнолетен граѓанин на Република Македонија;Трудовите треба да се достават во печатена форма во три примероци под шиф

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива