Магична Новогодишна приказна

Новогодишните празници се најволшебниот период од годината. Тоа е период на споделување насмевки, радости, љубов и најубави желби. Основното училиште “Григор Прличев” и родителите чии деца се ученици во училиштето, и оваа година создадоа една магична приказна распослана низ просториите, училниците, ходниците, кои блескаат во новогодишен сјај. Под

Прочитај повеќе

Денес се чествува Светиот апостол Андреј Првоповикан

Свети Андреј Првоповикан е христијански светец, еден од дванаесетте апостоли на Исус Христос. Тој има значајно место во христијанската религија и во народниот живот, иако со неговото име и неговиот ден се поврзани малку обичаи и верувања. Тој е син на Јонин и брат на Свети Петар. Роден е во Витсаида на брегот на Генизаретското Езеро и по занимањ

Прочитај повеќе

Охридската Библиотека прогласена за "Библиотека на годината 2022"

Вчера на пригодна свеченост во НУБ „Св. Климент Охридски“ – Скопје, претседателката на Библиотекарското здружение на Македонија, д-р Јана Михајловска вчера на директорт на НУ Библиотека „Григор Прличев“ м-р Милчо Јованоски му ја врачи наградата „Библиотека на годината за 2022“ во категоријата национални установи. Во категоријата основни училишта

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива