Избрани најдобрите литературни и ликовни творби на објавениот конкурс "Есента со своите најубави бои блика, во полиња и градини на берба ве вика"

Жири комисијата ги разгледа пристигнатите литературни и ликовни творби и изврши избор на најдобрите литературни и ликовни трудови. Од пристигнатите литературни творби награди освоија :Прва награда во висина од 7.000,00 денари Ели Џајкоска, VII одделение од ПОУ„ Григор Прличев“ нас. Рача ОхридВтора награда во висина од 5.000,00 денари, Симон

Прочитај повеќе

Утре промоција на „Стихописани слики“ од Митко Ц. Колјушевски

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид утре – среда во 12.00 часот ќе биде промовирана книгата „Стихописани слики“ од роднокрајниот автор Митко Ц. Колјушевски. Митко Ц. Колјушевски е роден 1949 год. во Охрид. По професија - Водител на процеси во М.М. Насока (во пензија). По вокација музичар (пеење, гитара, тапани и др. Ударни инструменти). Ав

Прочитај повеќе

Промовирана стихозбирката "Позајмениот куфер" од Наум Трајчески

Во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид во присуство на бројна публика беше промовирана стихозбирката „Позајмениот куфер“ од Наум Трајчески, роднокраен автор и почесен член на охридската библиотека. Во својот осврт Билјана Петрова од Австралија кој пред присутните го прочита Христина Трпеска, вели: -Како долгогодишен претставник на македо

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива