Нови наслови од издавачот „Книгохоличари“ во НУ Библиотека "Григор Прличев"

Од денеска во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид можете да ги побарате следните пет нови наслови од издавачот „Книгохоличари“: „Од сирак до ѕвезда“ од Мерлин Монро, „Првата жена фараон“ од Полин Геџ, „Француската куртизана“ од А. Г. Морган, „Љубовно писмо до виски“ од Кенди Стајнор и „Мајски рози“ од Дот Хачинсон. Зачленувањето во Библиотека

Прочитај повеќе

Конкурс за најдобар расказ по повод манифестацијата "Вечер на Живко Чинго"

По повод традиционалната културна манифестација „Вечер на Живко Чинго“, Општина Охрид го распишува годинешниот:КОНКУРС ЗА НАЈДОБАР РАСКАЗУслови за учество на Конкурсот:Право на учество на Конкурсот со свој расказ има секој полнолетен граѓанин на Република Македонија;Трудовите треба да се достават во печатена форма во три примероци под шиф

Прочитај повеќе

Нова тура – нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид

Преку Јавна набавка а со средства од Министерството за култура Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ деновиве ја заврши првата набавка за годинава на нови наслови од реномирани македонски издавачки куќи. Интенција е на библиотеката со уште еден или два дополнителни повици во текот на оваа 2022 година да го збогати фондот со нови, актуе

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива