Роднокрајни творци родени во ноември

НУ Библиотека „Григор Прличев“ и овој ноември со изложба на дел од нивното творештво ги одбележува родендените на роднокрајните автори родени во овој месец. Пред пултот за зајмување од вчера е поставена изложба на книги од следните автори: Стојан Ристески, Димче Џајкоски, Димче Донески Дим – Дон, Севим Адем – Сана, Митре Велјаноски и Никола Митров

Прочитај повеќе

Интерактивно предавање: "Библиотеките и промоција на читањето"

Денес во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид од14.00 часот ќе гостува библиотекар советник Драгана Типсаревиќ од библиотека „Стефан Првовенчани“ од Краљево Р. Србија. Таа ќе одржи интерактивно предавање на тема: „Библиотеките и промоција на читањето“. Драгана Типсаревиќ е библиотекар консултант и советник и долгогодишен директор на Библиотека

Прочитај повеќе

И оваа среда во одделот за зајмување во охридската библиотека ве чекаат нови книги

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид континуирано го збогатува книжниот фонд. Од книгите кои се купени и обработени ви предлагаме да ги побарате следните пет наслови: Каде што реката го бакнува небото од Билјана Тинтоска Роман е инспириран од љубовта, како да сакаат луѓето, како се бидува ЧОВЕК.„Радоста не доаѓа од околу, туку се раѓа во нас

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива