Изложба "Пикасо можеби јас" и "Недела на шпански филм" во Охрид

Како резултат на културната соработка помеѓу Општина Охрид и Амбасадата на Шпанија во Република Македонија, во Охрид ќе се одржи изложба и проекција на циклус шпански филмови.Изложбата „Пикасо можеби јас“ од македонскиот уметник Филип Фидановски ќе биде отворена на 20.12.2022 (вторник) со почеток во 18:00 часот во изложбениот салон на центарот

Прочитај повеќе

Магична Новогодишна приказна

Новогодишните празници се најволшебниот период од годината. Тоа е период на споделување насмевки, радости, љубов и најубави желби. Основното училиште “Григор Прличев” и родителите чии деца се ученици во училиштето, и оваа година создадоа една магична приказна распослана низ просториите, училниците, ходниците, кои блескаат во новогодишен сјај. Под

Прочитај повеќе

Денес се чествува Светиот апостол Андреј Првоповикан

Свети Андреј Првоповикан е христијански светец, еден од дванаесетте апостоли на Исус Христос. Тој има значајно место во христијанската религија и во народниот живот, иако со неговото име и неговиот ден се поврзани малку обичаи и верувања. Тој е син на Јонин и брат на Свети Петар. Роден е во Витсаида на брегот на Генизаретското Езеро и по занимањ

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива