Летно работно време на НУ Библиотека „Григор Прличев„ Охрид

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од денес, понеделник 12 јуни, до 4 септември ќе работи во една смена од 08:30 до 16:30 часот.Одделот за зајмување книги од понеделник до петок ќе биде отворен во терминот од 08:30 до 16.00 ч.Како и досега и летово читателите слободно ќе можат да влезат и да одбираат книги од полиците и да побараат помош о

Прочитај повеќе

Омаж за Ванчо Николески по повод 111 години од неговото раѓање

Утре – петок, 9 јуни во пресрет на 111 годишнината од раѓањето на големиот македонски писател Ванчо Николески (1912-1980), романсиер, раскажувач и поет во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе се одржи Омаж посветен на неговиот живот и творечки пат.Ванчо Николески е роден на 10 јуни 1912 година во с. Црвена Вода, Дебрца, Охридско. По завршувањето н

Прочитај повеќе

Завршија спортските училишни игри

Со финалните натпревари во мал фудбал помеѓу учениците од општинските основни и средни училишта, денеска во спортскиот центар „Тодор Александров“ во Велгошти завршија овогодинешните Училишни спортски игри, кои ги организираше Сојузот за училишен спорт.Во конкуренцијата помеѓу средните училишта на натпреварите во мал фудбал, најдобри беа ученици

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива