Синоќа започна неделата на шпански филмови

Синоќа во НУ Центар за култура “Григор Прличев“, започна циклусот “Недела на шпански филмови 2022“, во организација на Шпанската амбасада и Општина Охрид. Манифестацијата е резултат на културната соработка помеѓу амбасадата и локалната самоуправа. Претходно беше отворена изложбата “Пикасо можеби јас“ на македонскиот уметник Филип Фидановски, посвет

Прочитај повеќе

Младите шахисти од Охрид на средба со градоначалникот Пецаков

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецков денеска во својот кабинет ги прими децата кои обезбедија пласман на државното првенство по шах за основни и средни училишта што го организираше Федерацијата за училишен спорт на Македонија.На натпреварот, во категоријата жени од средни училишта прво место освои Елена Лушеска која е прва година во ОСУ „

Прочитај повеќе

"Урбана уметност" во Охрид

Со поддршка на Општина Охрид , а во организација на Младинскиот локален совет и Културолошката иницијатива „5 до 12“ се реализира проектот ,Урбана уметност”. Во рамки на активностите изработен е мурал, на ѕидовите на спортската сала од ОСУ „Св. Климент Охридски“. Автори на муралот се професорите Жанета Стаиќ, Филип Гугоски и Михаил Јанески

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива