Арктички пожари со големина на Белгија испуштија 256 милиони тони јаглерод диоксид

Научници тврдат дека покачувањето на глобалните температури предизвика појава на многу арткички мегапожари, што дава ново објаснение за 3 милиони хектари изгорена површина на сбирски Арктик. Новта студија беше објавена на 3 ноември во списанието Science.Според истражувањето, пожарите на Арктикот веќе се менуваат како последица на затплувањето, а

Прочитај повеќе

Запознајте ја Листенбург, измислената држава која стана хит на социјалните мрежи!

Беа потребни само три дена монтираната мапа на која е прикажана Листенбург – измислената држава која е надодадена на Иберискиот Полуостров – да се појави на социјалните мрежи како шега и да ги освои социјалните мрежи низ светот.Најпрво стануваше збор за шега насочена кон Американците и нивното наводно непознавање на географијата.„Сигурен сум де

Прочитај повеќе

Покрај временската, Париз на вести ќе презентира и прогноза за снабдување со струја

Француската влада претстави национален план за штедење во текот на зимата за да спречи прекин на струја, а на граѓаните им најави и секојдневни прогнози за снабдување со струја.Францускиот план вклучува и мерки што ги воведоа и други земји, како што се штедење на јавното осветлување, греење на пониска температура, и намалување на потрошувачката н

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива