„Гугл Мапс“ додаваат функција за цена на патарините

Kabtel desktopГугл најави неколку промени и унапредувања во апликацијата „Гугл Мапс“, кои на корисниците би требало да им го олеснат планирањето на патувањата.Една од промените кои се најавени е можноста да бидат прикажани цените на патарините на избраната рута. Бидејќи патарините знаат да бидат значајна ставка во вкупната цена на патувањето, „Г

Прочитај повеќе

Нов ултразвучен метод може успешно да лечи дијабетес тип 2

Само во САД 37 милиони луѓе имаат дијабетес, што е еднакво на 1 од 10 луѓе, покажуваат податоците на Центарот за контрола и превенција на болести. Од нив 90% до 95% имаат дијабетес тип 2, состојба во која има премногу шеќер во крвта затоа што телото не може ефективно да го регулира поради проблеми со хормонот наречен инсулин. Неколку студии покажаа

Прочитај повеќе

Ново откритие: консумирањето едно авокадо неделно го намалува ризикот од срцеви болести за 20%

Консумирањето само едно авокадо неделно го намалува ризикот од срцев заболувања, откри најновата студија. Студијата ја спроведоа научници од Школата за јавно здравје Т.Х.Чен на Универзитетот Харвард во Бостон и беше објавена во списанието American Heart Association (JAHA).Во студијата биле вклучени 68.786 жени од здравствени студии на NHS (Nation

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива