Швајцарските глечери исчезнуваат со рекордна брзина

Ново истражување покажа дека глечерите во Швајцарија изгубиле повеќе од 1/2 од својот волумен за помалку од 100 години, а ова долго лето го забрза губењето на ледот. Глечерите привлекуваат скијачи и планинари, но исто така се клучни за снабдувањето на Европа со вода.„Веројатно сме меѓу првие луѓе кои се движат овде. Можете да ја видите оваа голем

Прочитај повеќе

Кина гради најмоќен радарски систем за одбрана на планетата

Кина почна со конструкцијата на активна опсервација со цел унапредување на одбраната на планетата Земја.Кинески научници тврдат дека новиот радарски систем ќе помогне во заштитата на луѓето од вселенските карпи, покрај другите слични програми како што е DART мисијата на американската вселенска агенција НАСА.Градбата е така дизајнирана да ги отк

Прочитај повеќе

Нема веќе лажење – возраста на корисниците на Instagram ќе ја проверува вештачка интелигенција

Instagram ги смени правилата за приватност околу прикажувањето на содржините за тинејџерите за да ги заштити малолетниците од штетни содржини на мрежата, но младите таквите правила ги заобиколуваат без никакви проблеми. Но, таквата форма на лажење на Instagram наскоро ќе биде невозможна, барем за корисниците во САД и оваа социјална мрежа во Америка

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива