ВИДЕО: Стартува продажбата на најмалиот електричен микро-автомобил

Швајцарскиот производител Micro Mobility Systems AG ги објави цените и започна со привање на нарачки во предпродажба на својот необичен, мал електричен автомобил Pioneer Series Microlino, кој чини 18.500 евра.Овој автомобил потсетува на легендарната италијанска Исета од 50-те години на минатиот век, но е со целосно електричен мотор. Спаѓа во кла

Прочитај повеќе

Кинески научници клонираа свињи со помош на вештачка интелигенција

Тим од кинески научници од Универзитетот Накаи создадоа целосно автоматизирана метода за клонирање свињи. Кина моментално е најгомелиот производител и потрошувач на свинско месо во светот, а популацијата на свињи во земјата е поголема од 400 милиони. Потрошувачката на свинско месо по жител е од 30 до 35 кг. Најголем дел од месото што се јаде во Кин

Прочитај повеќе

Белите снежни врвови на Алпите забрзано позеленуваат

Позеленувањето е добро познат феномен на Арктикот, но досега не беше забележан во големи размери во планинските предели. Меѓутоа, со оглед на тоа дека половите и планините се загреваат побрзо од остатокот од светот, истражувачите се соменваа на слични последици.Познатите врвови на Алпите пкриени со снег брзо бледеат и ги заменува зелена вегетациј

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива