Градоначалникот Пецаков на увид во реконструирањето на улицата "Момчило Јорданоски"

Градончалникот Пецаков изврши увид во градежните зафати на улицата “Момчило Јорданоски“.Реконструкцијата на улицата е заеднички проект на локалната самоуправа и Центарот за развој на Југозападниот плански регион.Вон овој проект, Општина Охрид целосно ја реконструира атмосферската мрежа во должина од 430м, за што се одвоени 3 милиони денари. Во

Прочитај повеќе

Црвен крст Охрид започнува нова Програма за подготовка на деца за в училиште

Црвен крст Охрид најавува почеток на нова Програма за подготовка на деца за во училиште.Програмата е наменета за деца од 5 и 6 годишна возраст кои сѐ уште не тргнале на училиште, без разлика дали посетуваат или посетувале претшколска установа (градинка).Целта на програмата е да се поттикне радост кон учењето и стекнување на нови знаења. Детето

Прочитај повеќе

Коалиција СЕГА објавува оглас за вработување во Младински Центар - Охрид

Наскоро на територијата на општина Охрид ќе започне со работа првиот Младински Центар кој ќе функционира согласно Законот за младинско учество и младински политики.Младинскиот центар е место каде ќе се подготвуваат и спроведуваат програми кои ќе ја подобруваат благосостојбата на младите, развојот на личниот, социјален и професионален живот на мла

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива