Идејни решенија за уредување на плажите на Охридското Езеро

Врз oснова на Јавниот Повик за прибирање на идејни решенија за уредување на плажите на Охридското Езеро кој беше објавен на 30.08.2021 година, до Општина Охрид пристигнаа две идејни решенија согласно условите на повикот.Право на учество на повикот имаа сите физички и правни лица, регистрирани за вршење на дејност поврзана со предметот на повикот.

Прочитај повеќе

Мешањето на вакцини дава подобра заштита – Објавени резултатите од истражувањето за ефикасноста од бустер дозата

Луѓето кои примиле две дози од вакцините за коронавирус Johnson&Johnson имале посилен имунолошки одговор кога ја примиле третата доза на Pfizer или Moderna, според студијата на Националниот институт за здравство на САД.Според Reuters, студијата е прелиминарна и не е прегледана, и претставува најнов предизвик за напорите на Johnson&Johnson да ја к

Прочитај повеќе

Младите во Шпанија ќе добиваат по 250 евра месечно за да не живеат со родителите

Младите луѓе во Шпанија би требало да добијат пари за да се иселат од домот на нивните родители и да можат да платат кирија на друго место, изјави премиерот на Шпанија, Педро Санчез.Санчез ја предводи оваа влада во која е левичарската коалиција, а предложи месечно да се плаќаат по 250 евра на млади луѓе на возраст од 18 до 35 години кои заработува

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива