Од денес се во функција рампите за регулирање на сообраќајот во стариот дел на градот

Општина Охрид ги известува жителите и туристите кои престојуваат во Охрид дека од денес, 29.07.2022 година (петок), ќе бидат ставени во функција рампите за влез и излез во стариот дел на градот.Моторните возила ќе може непречено да сообраќаат, само доколку поседуваат ревидирана картичка за движење во овој дел од градот од 2021 година.Рампите пр

Прочитај повеќе

Отворен почесен Конзулат на Република Србија во Охрид

Со пригоден настан свечено беше отворен Почесениот Конзулат на Република Србија во Охрид.На отворањето на Конзулатот свое обраќање имаше градоначалникот Кирил Пецаков.-Чувствувам посебно задоволство и чест што како градоначалник на Охрид сум присутен на овој свечен настан, а како охриѓанец сум особено горд, што нашиот град добива конзуларно пре

Прочитај повеќе

Охрид се приклучи на хуманитарно-еколошката акција "Секое капаче е вредно"

Платформата „Активирај Се Навреме“ со поддршка на Општина Охрид започна со реализација на хуманитарно-еколошкиот проект „Секое капаче е вредно“, преку кој се поставени две специјални конструкции за собирање пластични капачиња во Охрид.Конструкциите се поставени на плоштадот кај музичкото училиште и на градскиот плоштад во Охрид, на почетокот на ч

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива