Започна вториот циклус од едукативната програма "Полетарче"

Во просториите на Црвен крст Охрид започна вториот циклус од програмата „ПОЛЕТАРЧЕ“. Програмата е со цел подготовка на деца за во училиште, преку која деца од 5 и 6 годишна возраст преку игра, забава и дружење ќе ја развиваат и јакнат самодовербата, ќе стекнуваат вештини важни за успешно извршување на училиштните задачи преку креативни вежби за

Прочитај повеќе

Одржан настанот "Вкусете го Охрид локално"

Деновиве во Охрид на плоштадот кај Долна Порта се одржа манифестацијата „Вкусете го Охрид локално“ што наликуваше на голема гостинска софра каде посетителите вкусуваа охридски специјалитети приготвени на традиционален начин.На случувањето присутните се запознаа со локалните производители на традиционална храна и имаа можност да вкусат дома

Прочитај повеќе

Обезбеден подобар сообраќаен пристап до Брзата помош во Охрид

По налог на Одделението за сообраќај и улици при Општина Охрид, екипи на ЈП „Градски пазар“ денес поставија монтажни столпчиња на паркингот пред Брзата помош во ОхридОформена е нова коловозна лента и обезбедено е ограничување на паркинг просторот, кои ќе бидат наменети само за специјалните возила на оваа здравствена служба. Со ова се обезбедува р

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива