Фото на насловна - вадење вода со долап, почеток на 20 век

Фотографијата која ќе ја краси нашата насловна страна следниве денови, е уште едно уникатно парче од историјата на Охрид.Погледнете како луѓето ваделе вода со долап, во раните години на минатиот век. Годината на создавање на оваа фотографија не е прецизирана, но како што истакна нашиот сограѓанин Милчо Георгиевски, во фејсбук групата "Охрид, сл

Прочитај повеќе

Фото на насловна - охридското корзо, 1979 година

Време е за нова фотографија на нашата насловна страна. И овој пат тоа е фотографија од минатото на Охрид, за да се потсетиме колку и како градот некогаш живеел, но истовремено да им покажеме на помладите генерации како се развивал Охрид низ годините. Охридското корзо секогаш пленело со својата убавина, со бројните дуќани, со младите кои раст

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид, 1966та

Фотографијата која деновиве ќе ја краси нашата насловна страна датира од пред повеќе од педесет години. Еве како изгледало крајбрежјето пред педесет и четири години, кога доминира зеленилото, природата, чистиот водух. Тоа било време на послаба населеност на градот, на сосема малку градби, неразвиена урбанизација, а сето тоа резултирало со многу

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива