Фото на насловна - Охрид пред 40ина години

Деновиве нашата наловна страна ќе ја краси уште една фотографија од убавото минато на Охрид. Станува збор за охридската чаршија во периодот пред повеќе од 35 години, време на кое сигурно добро се сеќаваат повозрасните охриѓани, и фотографија која ќе разбуди дел од нивните спомени. Фотографијата е позајмена од фејсбук групата "Охрид, слики од ми

Прочитај повеќе

Фото на насловна - охридски плоштад, 1969 година

Време е за нова фотографија на нашата насловна страна. Овој пат повторно се враќаме во убавото минато на Охрид. Далечната 1969 година и убавините на охридскиот плоштад, исполнет со шаренило од цвеќиња, зеленило, дрвја, кои доминираат и го разубавуваат просторот, создавајќи слика која секој би ја посакал и во денешно време да биде дел од нашето с

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид пред 20-на години

Време е за нова фотографија од минатото на Охрид, која во наредниве денови ќе ја краси нашата насловна страна. Не е од далечно минато, но буди убави спомени, и покажува колку брзо се менуваат времињата, просторот, навиките, изгледот на градот.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива