Фото на насловна - охридското кафе "Милена" 1988 година

После извесен период, повторно ги будиме спомените од убавото минато на Охрид. Деновиве на нашата насловна страна ќе биде фотографија која датира од 1988 година, а на неа е прикажано култното кафе "Милена" кое нема охриѓанец кој не слушнал или не се сеќава на него. Фотографијата за јавноста ја сподели Ѓоко Зороски.

Прочитај повеќе

Фото на насловна - пред хотел Парк, `70-те години од минатиот век

Во овие жешки денови со нашиот избор на насловна фотографија ќе ја освежиме вашата меморија, навраќајќи се во `70-те години од минатиот век. Погледнете како изгледаше плажата пред хотелот Парк во минатото. Шаренилото од природа, задоволни луѓе и прекрасно време, буди чувства, носталгија, но и желба да се случуваат вакви убавини и сега. Фотогра

Прочитај повеќе

Фото на насловна - мостот кај каналот Студенчишта во минатото

Деновиве уште една прекрасна фотографија од минатото на Охрид ќе ја краси нашата насловна страна. За генерацииите кои паметат, потсетување, за младите претставување - еве како изгледаше стариот мост кај Студенчишта во минатото на Охрид. Фотографијата ја позајмивме од фејсбук групата "Охрид, слики од минатото", каде за јавноста ја постираше Кли

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива