Фото на насловна - охридски плоштад, 1969 година

Време е за нова фотографија на нашата насловна страна. Овој пат повторно се враќаме во убавото минато на Охрид. Далечната 1969 година и убавините на охридскиот плоштад, исполнет со шаренило од цвеќиња, зеленило, дрвја, кои доминираат и го разубавуваат просторот, создавајќи слика која секој би ја посакал и во денешно време да биде дел од нашето с

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Охрид пред 20-на години

Време е за нова фотографија од минатото на Охрид, која во наредниве денови ќе ја краси нашата насловна страна. Не е од далечно минато, но буди убави спомени, и покажува колку брзо се менуваат времињата, просторот, навиките, изгледот на градот.

Прочитај повеќе

Фото на насловна - Градиште, 1969 година

Нашата насловна страна деновиве ќе ја краси уште еден убав спомен од Охрид. Култниот авто-капм Градиште, фотографиран далечната 1969 година, фотографија која ја позајмивме од богатата фототека на Климе Белкоски.Градиште е место со своја историја, со многу животни приказни, место каде растеле генерации охриѓани, но и други млади кои најубавите г

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива