Фото на насловна - старата автобуска станица во `70-те и `80-те години на минатиот век

Деновиве нашата насловна страна ќе ја краси уште едно убаво потсетување на дел од минатото на Охрид. Погледнете како изгледаше старата градска автобуска станица во `70-те и `80-те години на минатиот век.

Прочитај повеќе

Од природните убавини - фламинга во посета на Охридското Езеро (фото: Зоран Спирковски)

Изминатите денови во плиткиот крајбрежен дел на Охридското Езеро беа забележани јато фламинга, на потегот меѓу македонско-албанската граница кај Свети Наум.Последен пат јато фламинга на Охридското Езеро биле забележани 2014 година, и карактеристично за нив е што не се гнездат во овие краеви. Тие населуваат мочуришни предели и плитки морски крајбр

Прочитај повеќе

"Блесок" за добра ноќ - фото: Елена Димоска

Најфотографираната локација во Охрид, Канео, има своја магична убавина со која плени во секој период од годината, но и секој миг од деноноќието. Оваа прилика нашата страна е разубавена со еден волшебно редок миг, доловен на заоѓањето на денот. Магичен "Блесок" за добра ноќ ни испрати нашата читателка Елена Димоска.

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива