Претставување на поетскиот опус на Валерио Орлиќ, истакнат поет од Хрватска

Во организација на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, утре со почеток од 12 часот, ќе биде промовирана најновата збирка поезија “Љубов распослана по морето”, од истакнатиот хрватски поет Валерио Орлиќ.Воедно ќе биде претставен и неговиот творечки опус, кој опфаќа над 25 објавени дела во Хрватска и уште десетина други земји.Настанот е дел

Прочитај повеќе

Денес започна 23-то издание на "Распеано Рибарче"

Денес започна 23-то издание на фестивалот на детски песни "Распеано Рибарче". Нови 13 песнички донесува најновото издание на овој реномиран фестивал, кој после паузата од две години, повторно се врати на својата сцена.

Прочитај повеќе

Крводарителска акција "Биди човечен"

Во рамки на одбележување на Неделата на Црвениот крст под мотото „БИДИ ЧОВЕЧЕН“, Црвен крст Охрид во соработка со Службата за трансфузиона медицина-Охрид, на 10.05.2022 г. (вторник) од 10-14 ч. на Факултетот за туризам и угостителство, ќе организира крводарителска акција на која својата хуманост, дарувајќи крв можат да ја искажат студентите, наста

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива