Летно работно време на охридската Библиотека

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од понеделник 13 јуни до 5 септември годинава ќе работи во една смена од 08:30 до 16:30 часот.Во терминот од 08:30 до 16.00 ч. Библиотеката е од отворен тип и ќе работи со читатели кои ќе можат да позајмат нови и да ги вратат веќе прочитаните книги.Како и досега и летово читателите слободно ќе можат да вле

Прочитај повеќе

Во сабота ќе се одржи хуманитарната спортско-рекретивна акција "За посреќно детство"

После двегодишна пауза, предизвикана од Ковид пандемијата, Црвен крст Охрид ја најавува традиционалната хуманитарна и спортско-рекреативна акција „ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО“ која ќе се реализира на 11 јуни 2022 г. Овој настан кој е со широко општествено значење, ќе започне во 11 ч. со „главна трка“ на младите чиј старт ќе биде од плоштадот „Крушевска р

Прочитај повеќе

Промоција на стихозбирката "Љубов" од група автори

Денес, сабота, во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде промовирана стихозбирката „Љубов“. Во неа се содржани околу 50 песни од исто толку македонски автори. Книгата е издадена на предлог од Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид, а поддржана е од МаБиХ Македонија и Вера М Самарјанин, и е резултат на распишаниот

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива