Три песни од Андреј Ал-Асади ‒ учесник на 33. Поетска ноќ во Велестово

Утеха за боситеСлободата не еДа можеш што сакаш да правиш во светотТуку со себеДа му се насмевнеш в лице на мракотИ да ги претекнеш сите желбиДа разберешОти солената архитектура на срцетоЕ само слика на четирите страни на светотТи си ништо, а имашПодол си, а љубишСлободата е филозофија на искреностаНешто што не се повикуваТуку до кое

Прочитај повеќе

33. Поетска ноќ во Велестово ќе биде отворена со мал музички концерт на Мартин Милески, гитарист од Охрид

Мартин Милески е музичар од Охрид. Неговиот примарен инструмент е гитарата. Автор е на музичкиот албум “Colosseum full of emotions” кој содржи осум инструментални песни. Неговиот матичен бенд е “Saidon” со кој подготвуваат нов материјал за албум. Негува повеќе музички стилови: метал, рок, блуз, како и изворната македонска музика. Настапува веќе три

Прочитај повеќе

Три песни од Сашо Огненовски – учесник на 33. Поетска ноќ во Велестово

ШУМОЛЕЊЕТО НА ДОЖДОТПак минуваме низ кривоклетните вакафи и се згадуваме,Се намовнуваме, се загрнуваме со кратки раце, Се погледнуваме еден со друг и се пребројуваме.Сами, иако недобројни, никогаш непребројаниЕте пак во непрегледна ширина пекаме за скали, трем и одаја.Наша непребол во време на чекање.Чекаме подолго од Владимир и Естрагон и

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива