Обновен лектирниот фонд за учениците во средно образование

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид пред почетокот и на оваа учебна година се потруди да го збогати и осовремени книжниот фонд со лектирни изданија. Старите и амортизирани книги заминуваат во депото на библиотеката а со новата набавка не само што е извршена нивна замена , туку и бројот на примероците е далеку поголем за повеќе ученици одеднаш

Прочитај повеќе

Нови осум наслови ги чекаат читaтелите

Оваа недела НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид промовира уште осум нови наслови од областа на белетристиката кои уште од денеска можат да се позајмат на пултот за издавање. Се работи за следните книги: „Некој близок“ од Кара Хантер, „Проблемот со бившите“ од Лорен Лејн, „Длабоко во темнината“ од Ен Лорет Вајт, „Се случи една есен“ од Лиса Кл

Прочитај повеќе

Во Трпејца по четврти пат Уметничка колонија

Од денеска до понеделник во организација на Здружението „За Трпејца со љубов“во Трпејца ќе се одржи четвртото издание на Уметничката колонија која и во време на Ковид -19 ќе го задржи интернационалниот карактер. Инспирани од овој неверојатно убав крај во наредните четири денови сликарските платни ќе ги обојат: Наташа Попоска – Карче, Хава Реџепи

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива