Летна понуда – Саем на книгата и бесплатна отворена Библиотека за странците

Од денеска и официјално за прв пат во Охрид НУ Библиотека „Григор Прличев“ отвори бесплатно книжевно катче кое ќе функционира 24 часа.Трезорите на библиотеката се богати со странска литература особено на англиски и германски јазик,на јазиците на соседните држави и други светски јазици кои што гостите ќе можат да ги позајмат но и да ги разменат со

Прочитај повеќе

Нова тура – нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид

Преку Јавна набавка а со средства од Министерството за култура Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ деновиве ја заврши првата набавка за годинава на нови наслови од реномирани македонски издавачки куќи. Интенција е на библиотеката со уште еден или два дополнителни повици во текот на оваа 2022 година да го збогати фондот со нови, актуе

Прочитај повеќе

Летен саем на книгата во НУ Библиотека "Григор Прличев"

Од 11 до 22 јули секој работен ден од понеделник до петок од 9 наутро до 12.00 напладне, посетете го летниот саем на книгата во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид .Книги од едицијата 130 тома Македонска книжевност за само 157 денари по примерок.Збогатете ја Вашата библиотека, купете книга за подарок – читајте на плажа!Посочете им ја на

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива