Саем на книга на Матица македонска во Охрид

Во просториите на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од понеделник до петок (11.04 – 15.04 ) 2022 г. посетете го Саемот на книга од издавачот Матица македонска.Работно време на Саемот ќе биде од 11.00 – 17.00 часот. Поканата и просторот се на охридската Библиотека, книгите од издавачот Матица, а продажбата е на книжарницата "Просвета" од Охрид. О

Прочитај повеќе

Хуманитарен настан посветен на децата со ретки болести

На 17 април во Охрид ќе се одржи првиот хуманитарен собир организиран од "Cars club mk". На собирот кој ќе се одржи на плажата Горица 3 (на паркингот Славија) од 13 до 19 часот, ќе имате можност да купите стикери од cars_club_mk, привезоци и слично.Влезницата за овој настан чини само 100 денари, а собраните средства ќе бидат наменети за децата

Прочитај повеќе

Се уредуваат краците на улицата "Климентов универзитет"

Продолжува акцијата за партерно уредување на улицата „Климентов универзитет“ во стариот дел на Охрид. Камени коцки се поставуваат на краците од улицата. Старите уништени коцки се заменуваат со нови. Изведувач на градежните работи е фирмата „Бокоп“ од Струга. Rekonstrukcija_ulici_29032022001 Rekonstrukcija_ulici_29032022002 Rekonstrukcij

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива