Нови наслови во НУ Библиотека „Григор Прличев“ – Охрид

Овој пат во понудата на НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид се познати автори и книги, меѓу кои има и книга од македонски автор. “Бронзениот коњаник” од Паулина Сајмонс во издание на издавачката куќа Сакам Книги е во два дела; првиот дел од серијалот е со наслов “Ленинград”, а насловот на втората книга е “ Златната порта”.Неповторлива прик

Прочитај повеќе

Најновите изданија промовирани на Прличевите беседи достапни за читателите во НУ Библиотека "Григор Прличев"

Годинашното издание на манифестацијата „Прличеви беседи“ организирана од институциите чиј патрон е познатиот поет и преродбеник Григор Прличев и координирана од Општина Охрид помина во знакот на три промоции на книги. Од денеска на пултот за издавање во НУ Библиотека „Григор Прличев“ можете да ги зајмите и следниве наслови: „Прличеви беседи ( 1952

Прочитај повеќе

"Волшебна елка" - хуманитарна акција за децата кои живеат во социјален ризик

„ВОЛШЕБНА ЕЛКА“ е насловот на уште една хуманитарна акција што Црвен крст Охрид ќе ја намени за деца од социјално загрозените семејства. Во соработка со KAM Village, во просторот на овој Центар волонтерите на Црвен крст Охрид ќе накитат голема Новогодишна ВОЛШЕБНА елка, на која покрај обичните украси и лампиони ќе бидат поставени и волшебни лампи

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива