Деветто издание "На зајдисонце" во Трпејца

На 20 јули, во организација на Здружението „За Трпејца со љубов“ со почеток во 20:30 часот ќе започне новото издание на Културно – забавното лето во Трпејца.Честа да ја отвори манифестацијата со изложба на свои ракотворби – филигран со срма ќе и’ припадне на Дијана Велјаноска од Охрид.На отворањето, во музичкиот дел со свои хитови ќе настап

Прочитај повеќе

НУ Библиотека "Григор Прличев" - Охрид од денес повторно отворена за читателите

По паузата поради Ковид – 19 мерките и Уредбата од Владата од денеска НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид е повторно отворена. Библиотеката ќе работи од понеделник до петок во терминот од 8 и 30 до 16 и 30 со пауза за дезинфекција на просториите во терминот од 12 до 12 и 30 часот. НУ Библиотека од Охрид применува протокол за работа кој бара

Прочитај повеќе

Во среда крводарителска акција - "Охрид спасува животи"

Во време на кризата предизвикана од коронавирусот трансфузиското лечење мора да биде сигурно и континуирано. И во овие вонредни услови голем број пациенти во здравствените установи во Охрид имаат потреба од крв и крвни продукти. За да ги задоволи потребите од крв и крвни продукти на пациентите во здравствените установи во Охрид, Црвен крст Охрид в

Прочитај повеќе