Шест нови книги за деца во НУ Библиотека "Григор Прличев"

Детскиот оддел на НУ Библиотека „Григор Прличев“ деновиве е збогатен со уште шест книги кои ги чекаат новите читатели. Се работи за следните интересни наслови:„Новиот цар“ од Томислав Османли. Овае првиот драмски текст кај нас на тема од Библијата. Османли ја разработува приказната за раѓањето на Исус. „Аги и Ема“ е насловот на книгата од авторот

Прочитај повеќе

Промоција на научнофантастичниот роман "Бунар оловни солзи" од Зоран Милошевски

Во сабота, на 16 октомври, со почеток во 19 часот во киното „Фросина“ во Младинскиот културен центар – Скопје ќе се одржи промоцијата на книгата „Бунар оловни солзи“ ‒ вториот дел од научнофантастичниот серијал „Последна граница“ од Зоран Милошевски, во издание на ПНВ Публикации.Промотор ќе биде Јордан Коцевски, а разговорот ќе го модерира Јулијан

Прочитај повеќе

Нови изданија на старите, добри лектири

И оваа среда ви презентираме нови изданија од старите, добри лектири со кои растеа генерации деца а и денес дел од овие изданија се вклучени во образовниот процес и се омилени меѓу младите генерации.Се работи за следните наслови кои освен со содржината привлекуваат внимание и со модерниот ликовно – графички дизајн:Збирката Басни „Мувата и кочиј

Прочитај повеќе

Категории

Популарни статии

Најнови статии

Архива